Jaa |

Muurla-päivä 2010

Muurla-päivää vietettiin Wanhanajan markkinoiden merkeissä lauantaina 28.8.2010. Järjestäjien kokemus oli karttunut viime vuodesta ja juhla sujui pilvipoutaisessa säässä erinomaisesti.

Tänä vuonna teemanamme oli 50-luku, jota juhlistettiin Kovaskallio kutsuu -näytelmällä. Kovaskallion tanssipaikka rakennettiin jo vuonna 1934, mutta suuremman, katetun lavan pykäsivät kuulut muurlalaiset kirvesmiehet Reino ja Sulo Lehtonen vuonna 1954. Lava oli tuon ajan suosituin ja siellä vierailivat muun muassa Olavi Virta, Tapio Rautavaara ja Reino Helismaa esiintymässä. Juhannusjuhlia lavalla saattoi viettää jopa puolitoistatuhatta seutukuntalaista.

Näytelmää esitettiin neljä kertaa. Menestys oli loistava. Näytelmän ehti nähdä lähes 450 katsojaa. Ensi vuonna uudestaan uusin aihein.

Näytelmän lisäksi mukana oli yli kolmekymmentä käden taitajaa, kauppiasta ja järjestöä, jotka esittelivät osaamistaan ja myivät erilaisia tuotteita. Muurlan Marttojen kohtalo hieman huolestuttaa. Vuosi sitten he valmistivat vohvelitaikinaa kymmenen litraa ja tänä vuonna kaksikymmentä litraa. Siitä huolimatta taikina loppui taas kesken. Paljonkohan Martat varaavat kestitettävää ensi vuodeksi?

t_115.jpg

On selvää, että seutukunnalla kulttimaineeseen nouseva Six Classes -yhtye oli jälleen esiintymässä faneilleen ja koko markkinayleisölle. Nuorista muusikoita kuullaan varmasti vastaisuudessa kummia.

 

t_119.jpg

Kunnon markkinoilla pitää olla kuuluttaja. Hannu Määttänen hommissa.

t_120.jpg

 Kaksi pitkän linjan loistavaa muurlalaista muusikkoa. Vas. kitarataituri Juha Rislakki ja harmonikkamestari Janne Hammarén.

t_122.jpg

 Tovi ennen H-hetkeä kaikki on valmiina. Taustalla paikalle piipahtanut Edu Kettunen keskustelee Alla Bergenin kanssa.

t_121.jpg

 Käsityöt tekevät aina kauppansa.

t_123.jpg

Eino Laine teki tuohitöitä ja pärekoreja.

t_124.jpg

Lapsia kiinnostaa poniratsastus. 

t_125.jpg

 Kristilisdemokraatit olivat tulleet Wanhanajan markkinoille traktorilla.

t_126.jpg

Sirkustemppujakin nähtiin.

t_127.jpg

 Kalevi Satopää keräsi ehdokkaita kirkkovaaleihin perussalolaisia salolaisten puolesta -ryhmälle.

t_128.jpg

 Muurlalainen Eero Ilola oli tuonut taidetta Seuralaan.

t_1292.jpg

Kaiken takana on nainen. Muurlan kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Hanna-Maija Saarimaa kantoi päävastuun Wanhanajan markkinoiden ideoinnista, järjestelyistä, tuotannosta ja toteuttamista ahkerine pikku apulaisineen.

Kiitoksia kaikille talkoisiin osallituneille, näyttelijöille, tekniselle henkilökunnalle, muusikoille, näytteilleasettajille, järjestöille ja markkinakauppialle. 

Ensi vuonna tavataan taas. Voi olla, että näyttelijät innostuvat pitämään omaa kerhoaan jo tulevan talven aikana.

Kuulemiin ja näkemiin!

 

Kuvat: Päivi Pakkanen ja Ari Aalto