Jaa |

Ajankohtaista

YHDISTYSTEN YHTEISTAPAAMINEN SIIRTYY TOUKOKUULLE

Koronasta johtuvien kokoontumisrajoitusten jatkuessa maaliskuun alkuun suunniteltu muurlalaisten yhdistysten yhteistapaaminen siirtyy tiistaille 4.5.2021 klo 18.00. Yhdistysten yhteinen tapaaminen pidetään kirjaston Sopukassa. Suunnitellaan ainakin Muurlan Wanhanajan markkinoita ja kootaan yhteen tulevaa toimintaa Muurlassa.


JOULUINEN NÄYTTELY KANKAREEN RIIHELLÄ  

Joulu saapui Kankareen riihelle, Robintien ja Rannantien risteykseen, 5.12.2020 klo 18. Silloin avautui ensimmäisen kerran riihen ovi paljastaen riiheen kootun Riihitontun joulu -näyttelyn. Näyttely on avoinna tiistaihin 22.12.20 asti joka päivä klo 12-20. Riihen oveen asetetun pleksin läpi pääsee kurkkistamaan riihitonttujen joulunviettoon. Oveen on kiinnitetty Muurlan koulun 2-6 -luokkalaisten tarinoita riihitontun joulusta. Riihen pihalta löytyy kuusi, johon voi tuoda heijastimen ja josta heijastinta vailla olevat voivat sellaisen itselleen ottaa.  

JOULUISIA TUNNELMIA RIIHITONTUN JOULU -NÄYTTELYN SAATTELEMANA             

                                       "Montako riihitonttua siellä oikein näkyy?"            Maaliskuun 2017 alussa tuli ohikulkijalta tieto, että kotiseutumuseo Honkalan pihanpuoleinen ikkuna on raollaan ja lasi rikki. Museoon oli murtauduttu jossain vaiheessa marraskuun alun ja helmikuun lopun välillä. Museoväen harmiksi talosta oli anastettu mm. kaksi seinäkelloa, pöytäkello, puhelin, kynttilänjalka, puu- ja metallirasiat, Arabian kahvikuppeja, maitokannu, kermanekka, haarukoita, veitsiä, lasiset suola-astiat, vanhoja rahoja, erilaisia koriste-esineitä ja muuta pikkutavaraa. Ikkunan lisäksi ei ollut onneksi muuta rikottu. Piharakennuksessakin oli käyty, mutta onneksi varkaat olivat todenneet, että museoesineillä ei ole rahallista arvoa.

Mikäli kuitenkin silmiisi osuu ko. museomerkittyjä tavaroita, otathan ystävällisesti yhteyttä hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin). 

Muurla_haarukat_1623.jpgMuurla_seinakello_1563.jpgMuurla_seinakello_253.jpg


Kasvaako pihallasi Muurlassa 1967 istutettu Kotikuusi/Itsenäisyyden kuusi? Ilmoita puusta: hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin).