Jaa |

Ajankohtaista

MUURLAN WANHANAJANMARKKINAT PALAAVAT PERINTEISEEN AJANKOHTAANSA

Muurlan Wanhanajanmarkkinat 2021 järjestetään elokuun viimeisenä lauantaina
eli 28.08.2021 Muurlan Opiston pihapiirissä klo 11-14.

Itse valmistamiensa tai tuottamiensa tuotteiden myyjät voivat jo varata myyntipaikan markkinoille. Aikaisempien vuosien tapaan Hannele Nieminen hoitaa myyntipaikkavarauksia. Hannelen tavoitat sähköpostitse osoitteesta han.nieminen(at)gmail.com ja puhelimitse iltaisin numerosta 0400 432 136.  


SALON (MINI)MAAILMANÄYTTELY 

Salon keskusta-alueelle on koottu kävellen tavoitettavissa oleva 18 teoksen (mini)maailmannäyttely osana lastenkulttuurin maaliskuuta. Teokset ovat esillä 12.04.2021 asti ja teoskartta löytyy kaupungin kulttuurisivuilta.

Kerrassaan mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa ihan kaiken ikäisille!


Kevät alkaa olla jo pitkällä ja tienvarsien roskat näkyvissä.

Muurlassa jo perinteeksi muodostuneet TIENVARSIEN SIIVOUSTALKOOT pidetään tänä vuonna lauantaina 24.04.

Klo 10 alkaen Muurlan M-Marketin pihalta voi perhekunnittain tulla noutamaan jätesäkkejä ja roskapihtejä. Lähtöpaikalla on myös valittavissa siivousosuus, jonka ottaa hoitaakseen merkitsemällä nimensä listaan. Ari Aalto on pihalla paikalla - joskin turvaetäisyyden päässä - ja toimintaohjeet löytyvät paikalta tuttuun tapaan myös kirjallisina. 

Siivousurakan jälkeen kaikille talkoolaisille on tarjolla itsepalveluna kahvi- ja mehutarjoilu Vanhan Pappilan pihalla, M-Markettia vastapäätä. Pihalla on myös mahdollisuus käsien pesuun sekä käsidesipiste. 

SIIVOUSTALKOILLAAN TÄNÄKIN VUONNA TURVALLISESTI!


YHDISTYSTEN YHTEISTAPAAMINEN SIIRTYY TOUKOKUULLE

Koronasta johtuvien kokoontumisrajoitusten jatkuessa maaliskuun alkuun suunniteltu muurlalaisten yhdistysten yhteistapaaminen ja Muurlan Wanhanajan markkinoiden suunnittelupalaveri siirtyy tiistaille 4.5.2021 klo 18.00. Myös palaveripaikka vaihtuu kirjastolta Muurlan Opiston pihalle, jossa turvavälit on helppo huomioida.


JOULUINEN NÄYTTELY KANKAREEN RIIHELLÄ  

Joulu saapui Kankareen riihelle, Robintien ja Rannantien risteykseen, 5.12.2020 klo 18. Silloin avautui ensimmäisen kerran riihen ovi paljastaen riiheen kootun Riihitontun joulu -näyttelyn. Näyttely on avoinna tiistaihin 22.12.20 asti joka päivä klo 12-20. Riihen oveen asetetun pleksin läpi pääsee kurkkistamaan riihitonttujen joulunviettoon. Oveen on kiinnitetty Muurlan koulun 2-6 -luokkalaisten tarinoita riihitontun joulusta. Riihen pihalta löytyy kuusi, johon voi tuoda heijastimen ja josta heijastinta vailla olevat voivat sellaisen itselleen ottaa.  

JOULUISIA TUNNELMIA RIIHITONTUN JOULU -NÄYTTELYN SAATTELEMANA             

                                       "Montako riihitonttua siellä oikein näkyy?"            Maaliskuun 2017 alussa tuli ohikulkijalta tieto, että kotiseutumuseo Honkalan pihanpuoleinen ikkuna on raollaan ja lasi rikki. Museoon oli murtauduttu jossain vaiheessa marraskuun alun ja helmikuun lopun välillä. Museoväen harmiksi talosta oli anastettu mm. kaksi seinäkelloa, pöytäkello, puhelin, kynttilänjalka, puu- ja metallirasiat, Arabian kahvikuppeja, maitokannu, kermanekka, haarukoita, veitsiä, lasiset suola-astiat, vanhoja rahoja, erilaisia koriste-esineitä ja muuta pikkutavaraa. Ikkunan lisäksi ei ollut onneksi muuta rikottu. Piharakennuksessakin oli käyty, mutta onneksi varkaat olivat todenneet, että museoesineillä ei ole rahallista arvoa.

Mikäli kuitenkin silmiisi osuu ko. museomerkittyjä tavaroita, otathan ystävällisesti yhteyttä hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin). 

Muurla_haarukat_1623.jpgMuurla_seinakello_1563.jpgMuurla_seinakello_253.jpg


Kasvaako pihallasi Muurlassa 1967 istutettu Kotikuusi/Itsenäisyyden kuusi? Ilmoita puusta: hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin).