Jaa |

Ajankohtaista

JOULUKORTTEJA YHTEISTYÖSSÄ MUURLAN KOULULAISTEN KANSSA

Muurlan koululla ja kotiseutuyhdistyksellä on ollut syksyn aikana yhteinen joulukorttiprojekti:1-2-luokkalaiset ovat piirtäneet ja isommat oppilaat tekstittäneet joulua. Näitä yhdistäen on tuotettu 11 upeaa joulukorttia, jotka nyt ovat saatavilla.

Yksiosaisia kortteja on 6 erilaista ja kaksiosaisia 5. Jokaisen kortin takaa löytyy niin kuvan kuin runotekstinkin tekijän nimi sekä luokka.

Korttien hinnat:

Yksiosaiset kortit: 2 €/kpl ja kuuden kortin satsi 10 €.

Kaksiosaiset kortit sisältäen kuoret: 4 €/kpl ja viiden kortin satsi 15 €

Kortteja on saatavilla Gloria Badarau-Heikkilältä Viljo Hurmeen ateljeekodilta. Varmistathan etukäteen Glorian paikallaolon soittamalla 040-5164592. Kortteja on saatavilla myös Kankareen riihen avajaisissa 5.12 klo 12-14 sekä 6.12 klo 14-16. (Ikipostimerkillisten joulutervehdysten viimeinen jättöpäivä on tänä vuonna 14.12.) Toivomme käteismaksua. Korttien esittelyn löydät kotiseutuyhdistyksen facebook-sivulta.

Näitä hurmaavia Muurlan koululaisten tekemiä joulutervehdyksiä on todella ilo laittaa matkaan.


ITSENÄISYYSPÄIVÄN VIETTO MUURLASSA

Sanajumalanpalvelus Muurlan kirkossa klo 10, aluekappalainen Marika Huhtasalo ja kanttori Matti Rantatalo. Tämän jälkeen kunniakäynti sankarihaudoilla ja juhla- ja kahvitilaisuus seurakuntakodissa n. klo 11.30. Juhlapuhujana Marjatta Halkilahti ja musiikkia esittää Muurlan kirkkokuoro johtajanaan Matti Rantatalo.


METSÄNELÄINTEN JOULU -NÄYTTELY KANKAREEN RIIHELLÄ

Metsäneläimet kokoontuvat viettämään joulua Kankareen riihelle (Rannantien ja Robintien kulmauksessa) 5-22.12. Näyttelyn kurkistusluukku avataan päivittäin klo 12 ja suljetaan ilta kahdeksalta. Tule kurkkimaan, miten metsäneläimet viettävät joulua. Eläimet näyttelyyn ovat lainassa Art Bouffant Oy:stä.

Näyttelyn avajaiset ovat sunnuntaina 5.12. klo 12-14. Tarjolla on glögiä ja pipareita. MLL:n toiminnallinen joulukalenteriluukkupäivä riihellä on itsenäisyyspäivänä, jolloin klo 14-16 riihellä huomioidaan erityisesti lapset.

HUOM! Riihen pihalla on tänäkin vuonna heijastinkuusi, johon saa tuoda heijastimia sekä josta saa myös ottaa heijastimia. Ollaan loistavia ja kunnolla näkyvissä näin pimeän aikaankin!


JOS MINÄ LAUKASEN – MUURLA JA MUURLALAISET 1918 -KIRJAN JULKAISU LYKKÄÄNTYY

Valitettavasti Jos minä laukasen – Muurla ja muurlalaiset 1918 -kirjan julkaisu viivästyy. Kirjan todennäköinen julkaisuajankohta menee ensi vuoden helmikuun puolelle. Kirjan hinta tarkentuu vasta vuoden alussa. Ikävä kyllä näin pukinkonttiin pystyy sujauttamaan vain tiedon helmikuussa toimitettavasta kirjalahjasta.


SYYSKOKOUS

Muurlan kotiseutuyhdistys ry:n syyskokous pidetään Muurlan kirjaston Sopukassa su 21.11.2021 klo 18 alkaen. Sääntömääräisten asioiden lisäksi keskustellaan loppuvuoden toiminnasta. Olet lämpimästi tervetullut mukaan.


KIRJA VUODEN 1917-18 TAPAHTUMISTA TULOSSA JOULUKSI

Jos minä laukasen - Muurla ja muurlalaiset 1918 -kirja on valmistumassa joulumarkkinoille. Kirjassa käsitellään yleistä tilannetta Euroopassa, Venäjällä ja Suomessa sekä tapahtumia vuodesta 1917 eteenpäin Salon seudulla ja eritoten Muurlassa. Kirjaan on koottu myös suojeluskuntien ja lottien toimintaa sisällissodan jälkeen sekä jälkipolvien kokemuksia vuoden 1918 tapahtumista. Mikäli olet kiinnostunut saamaan ensimmäisten joukossa tietoa kirjasta ja sen tarkemmista julkaisutiedoista, laitathan yhteystietosi Hanna-Maija Saarimaalle, hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi. Kirja on oiva lahjavinkki eritoten hänelle, joka on kiinnostunut lähiseudun historiasta itsenäistymisemme kriittisimmiltä vuosilta.


KONSTRUNDAN MUURLASSA VILJO HURMEEN ATELJEEKODILLA

Lauantaina 4. ja sunnuntaina 5.9.2021 klo 11-17 on mahdollista tavata taiteilija työnsä ääreltä. Taiteilija Gloria Badarau-Heikkilän työskentelyyn pääsee tutustumaan Viljo Hurmeen taiteilijakodin yläkerran ateljeessa. Gloria kertoo teoksistaan ja työskentelystään ja vastaa kävijöiden kysymyksiin osana vuoden 2021 Konstrundan tapahtumaa.


TUNTEMATON MUURLA -TEOS ESILLÄ SALON TAITEIDEN YÄ:SSÄ 

Kaupunki järjesti Muurlan Wanhanajan markkinoilla lapsille taidepajan, Tuntematon Muurla. Taidepajassa syntynyt teos on osa Taiteiden Yä:nä, torstaina 2.9.2021 Salon kaupungintalolla esillä olevaa yhteisötaideteosta. Kaikille avoimen kulttuuritapahtuman ohjelma löytyy osoitteesta https://taiteidenya.net/, josta voit suunnitella oman tutustumisaikataulun eri kohteille. Valinnan varaa ohjelmassa ainakin löytyy!


HEINÄ- JA ELOKUUSSA SUNNUNTAI-ILTAPÄIVIEN SUUNNAKSI MUURLA

Taiteilija Viljo Hurmeen ateljeekodissa kesänäyttely "Hämärissä kulkijat" ja Honkalan talolla "Sur rur -rukkinäyttely". 

TERVETULOA MUURLAAN!


MUURLAN KOTISEUTUYHDISTYKSEN KEVÄTKOKOUS

Muurlan kotiseutuyhdistys ry:n kevätkokous pidetään su 18.07.21 klo 16 taiteilija Viljo Hurmeen ateljeekodin pihalla. HUOM! Taiteilijakoti ja ateljeenäyttely avoinna klo 12-16.

Tervetuloa kokoukseen ja tutustumaan yhdistyksen toimintaan.


KESÄINEN PYÖRÄRETKI "YLISJÄRVEN YMPÄRI VASTAPÄIVÄÄN"

Kesän 2021 pyöräretkellä poljetaan "Ylisjärven ympäri vastapäivään" keskiviikkona 30.06. Retkelle lähdetään Muurlan M-Marketin pihalta klo 18.00. Retken aikana Hanna-Maija Saarimaa kertoo reitin varrelle osuvista paikoista ja tapahtumista, joten pyöräretki on ulkoliikunnan lisäksi myös oiva tapa tutustua kotiseutuun.

Varaa mukaasi riittävästi juotavaa ja mahdollisesti muuta evästä. Mikäli haluat liittyä retkelle matkan varrelta ja reitti mietityttää, ole yhteydessä Hanna-Maija Saarimaahan p. 02 728 1100.  


MUURLA VIDEOLLA

Muurla on ollut mukana Varsinais-Suomen Kylät ry:n Salon seudulla toteuttamassa Kylän kestävyyspolku -hankkeessa. Muurlasta tehty esittelyvideo julkaistaan Avoimet kylät -päivänä lauantaina 12.06.2021. Linkki videoon youtubessa. Katso, ihastu ja ylläty!


VALMISTAUTUMINEN KESÄKAUTEEN 2021 KÄYNNISSÄ

Kaikki ovat tervetulleita mukaan valmistelemaan Muurlan käyntikohteita kesäkauteen seuraavina tiistai-iltoina klo 18.

18.5. Koivumäen muinaismuistoalue, Viljo Hurmeentie. Talkoiden päätteeksi tarjolla grillimakkaraa.

25.5. Kotiseutumuseo Honkalan sisäsiivous, Muurlantie 134, samalla mahdollisuus osallistua kesän rukkinäyttelyn suunnitteluun.

01.6. Kankareen riihen järjestelytalkoot, Robintien ja Rannantien risteys. Toivomme paikalle useita henkilöitä, joilta löytyy voimaa puutavaran siirtämiseen.

08.6. Viljo Hurmeen ateljeekodin sisäsiivous, Muurlantie 309.

15.6. Honkalan rukki-näyttelyn kokoaminen, Muurlantie 134.

Pieniä hommia riittää jokaiselle! Lisätietoja saat Hanna-Maija Saarimaalta, puh. 02 728 1100 iltaisin.


KAIVATAAN VALOKUVIA 1910-30 -LUVUN MUURLASTA

Vuoden 1918 tapahtumista on valmistumassa kirja. Kirjaan kaivataan kuitenkin vielä valokuvia 1910-30 -luvun Muurlasta, joten jos arkistoistasi löytyy kuvia Muurlasta noilta vuosikymmeniltä, olethan yhteydessä Hanna-Maija Saarimaahan hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai p. 02 728 1100. 


MUURLAN WANHANAJAN MARKKINAT PALAAVAT PERINTEISEEN AJANKOHTAANSA

Muurlan Wanhanajan markkinat 2021 järjestetään elokuun viimeisenä lauantaina
eli 28.08.2021 Muurlan Opiston pihapiirissä klo 11-14.

Itse valmistamiensa tai tuottamiensa tuotteiden myyjät voivat jo varata myyntipaikan markkinoille. Aikaisempien vuosien tapaan Hannele Nieminen hoitaa myyntipaikkavarauksia. Hannelen tavoitat sähköpostitse osoitteesta han.nieminen(at)gmail.com ja puhelimitse iltaisin numerosta 0400 432 136.  


SALON (MINI)MAAILMANÄYTTELY 

Salon keskusta-alueelle on koottu kävellen tavoitettavissa oleva 18 teoksen (mini)maailmannäyttely osana lastenkulttuurin maaliskuuta. Teokset ovat esillä 12.04.2021 asti ja teoskartta löytyy kaupungin kulttuurisivuilta.

Kerrassaan mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa ihan kaiken ikäisille!


Kevät alkaa olla jo pitkällä ja tienvarsien roskat näkyvissä.

Muurlassa jo perinteeksi muodostuneet TIENVARSIEN SIIVOUSTALKOOT pidetään tänä vuonna lauantaina 24.04.

Klo 10 alkaen Muurlan M-Marketin pihalta voi perhekunnittain tulla noutamaan jätesäkkejä ja roskapihtejä. Lähtöpaikalla on myös valittavissa siivousosuus, jonka ottaa hoitaakseen merkitsemällä nimensä listaan. Ari Aalto on pihalla paikalla - joskin turvaetäisyyden päässä - ja toimintaohjeet löytyvät paikalta tuttuun tapaan myös kirjallisina. 

Siivousurakan jälkeen kaikille talkoolaisille on tarjolla itsepalveluna kahvi- ja mehutarjoilu Vanhan Pappilan pihalla, M-Markettia vastapäätä. Pihalla on myös mahdollisuus käsien pesuun sekä käsidesipiste. 

SIIVOUSTALKOILLAAN TÄNÄKIN VUONNA TURVALLISESTI!


YHDISTYSTEN YHTEISTAPAAMINEN SIIRTYY TOUKOKUULLE

Koronasta johtuvien kokoontumisrajoitusten jatkuessa maaliskuun alkuun suunniteltu muurlalaisten yhdistysten yhteistapaaminen ja Muurlan Wanhanajan markkinoiden suunnittelupalaveri siirtyy tiistaille 4.5.2021 klo 18.00. Myös palaveripaikka vaihtuu kirjastolta Muurlan Opiston pihalle, jossa turvavälit on helppo huomioida.


JOULUINEN NÄYTTELY KANKAREEN RIIHELLÄ  

Joulu saapui Kankareen riihelle, Robintien ja Rannantien risteykseen, 5.12.2020 klo 18. Silloin avautui ensimmäisen kerran riihen ovi paljastaen riiheen kootun Riihitontun joulu -näyttelyn. Näyttely on avoinna tiistaihin 22.12.20 asti joka päivä klo 12-20. Riihen oveen asetetun pleksin läpi pääsee kurkkistamaan riihitonttujen joulunviettoon. Oveen on kiinnitetty Muurlan koulun 2-6 -luokkalaisten tarinoita riihitontun joulusta. Riihen pihalta löytyy kuusi, johon voi tuoda heijastimen ja josta heijastinta vailla olevat voivat sellaisen itselleen ottaa.  

JOULUISIA TUNNELMIA RIIHITONTUN JOULU -NÄYTTELYN SAATTELEMANA             

                                       "Montako riihitonttua siellä oikein näkyy?"            Maaliskuun 2017 alussa tuli ohikulkijalta tieto, että kotiseutumuseo Honkalan pihanpuoleinen ikkuna on raollaan ja lasi rikki. Museoon oli murtauduttu jossain vaiheessa marraskuun alun ja helmikuun lopun välillä. Museoväen harmiksi talosta oli anastettu mm. kaksi seinäkelloa, pöytäkello, puhelin, kynttilänjalka, puu- ja metallirasiat, Arabian kahvikuppeja, maitokannu, kermanekka, haarukoita, veitsiä, lasiset suola-astiat, vanhoja rahoja, erilaisia koriste-esineitä ja muuta pikkutavaraa. Ikkunan lisäksi ei ollut onneksi muuta rikottu. Piharakennuksessakin oli käyty, mutta onneksi varkaat olivat todenneet, että museoesineillä ei ole rahallista arvoa.

Mikäli kuitenkin silmiisi osuu ko. museomerkittyjä tavaroita, otathan ystävällisesti yhteyttä hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin). 

Muurla_haarukat_1623.jpgMuurla_seinakello_1563.jpgMuurla_seinakello_253.jpg


Kasvaako pihallasi Muurlassa 1967 istutettu Kotikuusi/Itsenäisyyden kuusi? Ilmoita puusta: hanna-maija.saarimaa(at)muurla.salonseutu.fi tai (02) 728 1100 (iltaisin).