Wanhanajan markkinat 2018

Olethan jo merkinnyt kalenteriisi lauantain 25.8.18? 
Silloin kannattaa poiketa Muurlaan klo 11-14 kahdestakin syystä:
Wanhanajan markkinat Muurlan Opiston pihapiirissä 
Elolauantai M-Marketin pihalla
Jälleen kerran Wanhanajan markkinat kokosivat myyjät, seurat, yhdistykset ja yhteisöt sekä seutulaiset yhteen viettämään leppoisaa elokuun viimeistä lauantaita Muurlan Opiston pihapiiriin.  

Kesän 2018 Wanhanajan markkinoilla pääsi tutustumaan palo-autoon, sepän pajassa oli ahjo kuumana, Jaanan Herkkupöytä tarjoili lounasta ja SPR:n teltalta löytyi nukkesairaala. Tuttuun tapaan piha-alueella pääsi tekemään monenlaisia ostoksia iloisin mielin.

Edellisvuosista poiketen Wanhanajan markkinat avattiin kunniamerkin luovutusjuhlallisuuksilla. Kesä yhdessä -kiertueen muusikko Samu-Markus Pyykkö soitti haitarilla Janne Hammarenin säveltämän Muurla-valssin ja Sanna Ajomaa ja Aulikki Randelin luovuttivat kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Hanna-Maija Saarimaalle kotiseutuliiton myöntämän kultaisen eli korkeimman kunniamerkin Hanna-Maijan pitkäaikaisesta ja pyyteettömästä kotiseututyöstä. Yhtenä esimerkkinä se näkymätön työ, jonka Hanna-Maija vuosittain tekee Muurlan Wanhanajan markkinoiden organisoimiseksi Muurlan kunnan tultua osaksi Salon kaupunkia vuoden 2009 alussa. 

Vuoden 2018 markkinoita leimasi myös hyväntekeväisyysteema. Muurlan Tuvassa oli kirjatori, jossa pääsi tekemään hyväntekeväisyyskirjahankintoja. Kello 13.30 Opiston Isontalon salissa pidettiin hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa lahjoituksena saadut esineet huutokaupattiin ja varat ohjattiin ulkoilmakatsomopenkkien hankintaan kylälle. Iisilastun Matti Pentikäisen valmistama penkin protomalli oli markkinoilla testattavana ja kommentoitavana.

Eikä tietenkään sovi unohtaa oman kylän poikien, 6G -yhtyeen, keikkaa Senaattorilan kuistilta. 

Kiitokset kaikille vuoden 2018 Wanhanajan markkinoilla käyneille, myyjille ja esittelijöille sekä lahjoitusten tekijöille ja kaikille järjestelyihin osallistuneille. 

Tapaamisiin Wanhanajan markkinoiden merkeissä taas vuonna 2019.

Alla tunnelmia vuoden 2018 Wanhanajan markkinoilta Pekka Innasen taltioimana