Jaa |

Wanhanajan markkinat 2013

Muurlan Wanhanajan markkinat Muurlan opiston pihalla ja sisätiloissa lauantaina 24.8.2013. Erinomaisen kauniissa säässä markkinoille saapui jälleen satamäärin väkeä.

7.jpg

Tilaisuus aloitettiin hanuristi Janne Hammarenin säveltämällä Muurla-valssilla, josta yleisö piti kovasti. Jonkun pitäisi vielä kehitää siihen sanat. Musisoinnissa oli mukana myös kitaristi Juha Rislakki. Tarkoituksena on, että muusikko Janne Kuusinen nuotintaa kappaleen, jonka jälkeen se jää jälkipolville Teoston arkistoon talteen. Toivottavasti muurlalaiset ottavat kappaleen omakseen.

20.jpg

Taru Koskinen ja Leena Niemi esittivät ruotsalaisen 1700-luvulla eläneen Carl Michael Bellmanin musiikkia. Pienenä kuriositeettinä mainittakoon, että hän on säveltänyt myös kaikkien tunteman Ukko Noan.

21.jpg

Muurlan kotiseutuyhdistys on vuosien ajan tallentanut muurlalaisia valokuvia. Työ jatkuu edelleen vilkkaana. Projektia hoitaa Alpo Mäkinen, joka esittelee kuvia kiinnostuneelle yleisölle. Ottakaa Alpoon yhteyttä, jos haluatte säilyttää kuvanne jälkipolville.

5.jpg

Poniajelu on aina lapsille varma nakki. Välillä pitää haukata hieman evästä.

18.jpg

Yhtä varmasti kuin aurinko nousee, Muurlan markkinoilla voi tavata myös kuntapoliitikko Ismo Saaren, joka on paitsi Sikses Hyväs Iäs myös Sikses Hyvä Mies. Ismo on paitsi hyvämuistinen myös armoitettu jutunkertoja. Nyt, kun asianomaiset ovat jo kuolleet, voin kertoa Ismon tarinan vuosikymmenten takaa, ajalta, jolloin Salon kaupunki oli vielä Salo ja Muurla oli pieni naapurikunta.

Kunnanisät olivat olleet kosteassa kokouksessa ja Salon kaupunginjohtaja oli ottanut hieman liikaa miestä väkevämpää. Miesjoukko lähti samalla taksilla kotiin ja ensin kyydistä jäi kaupunginjohtaja. Hänen jalkansa eivät kuitenkaan liukkaalla iljanteella pitäneet ja niinpä Muurlan silloinen kunnanjohtaja Heikki Lehtinen, isokokoinen riski mies, nosti hänet olkapäälleen ja tokaisi: "Kattokas ny, ku pien Muurla vie suurt Salo".

Jotenkin tuntuu siltä, ettei tilanne ole noista ajoista paljoa muuttunut.

15.jpg

Pannaanpas näköselle vielä toisen kuntapoliitikon kuva. Ari Aalto on sonnustautunut tyylikkääseen helleasuun.

12.jpg

Ja loppuun kuvakavalkadi Muurlan Markkinoilta.

1.jpg

2.jpg

4.jpg