Jaa |

Vuoden 2011 valokuvakilpailu on ratkennut

1_11.jpg 

 Sarjan Kevät voitti Henna Ylimaa. Kuvassa on hyvä sommittelu, hyvät "linjat" ja kontrasti. Kuva antaa toivoa tulevasta kesästä.

 

1_26.jpg

 

Kesä-sarjan voitti Patrik Ringborgin kuva Muurlanjoesta. Kuva on kaunis ja rehevä muurlalainen maisemakuva. Kuvassa on liikettä ja kiinnostavia yksityiskohtia. Mukana on myös ihmisen rakentamaa maisemaa.

 1_17.jpg

 

Patrik Ringborgille osui myös Syksy-sarjan voitto. Kuvassa on harras tunnelma. Kuvaaja on tavoittanut hienosti sumuisen maiseman, joka on hankala kuvattava. Tie, postilaatikko ja aidan linjat ovat oivallisia yksityiskohtia. Ensi näkemältä kuva on eleetön, mutta sisältää runsaasti yksityiskohtia, jotka houkuttelevat katsomaan pitempään.

 

1_62.jpg

 

Mikko Heikkilän Talvi-sarjan kuva vaikuttaa ensisilmäykseltä yksitoikkoiselta, mutta siinä on runsaasti yksityiskohtia, jotka houkuttelevat katsomaan. Aurinko luo hienot varjot, pellon vaot tuovat mieleen meren aallot, taustalla on molemmin puolin kolmiomaiset maisemat.

Kuvakilpailun palkinnot jaettiin ystävänpäivänä 14.2.2012 Sopukassa. Kevät-sarjan voittaja Henna Ylimaa lahjakortteineen.

ta_52.jpg

  Kesä- ja syksy-sarjan voittaja Patrik Ringborg.

ta_53.jpg

  Talvi-sarjan voittaja Mikko Heikkilä.

ta_54.jpg

 

Sopukassa muurlalainen yhdistysväki pohti kuluvan vuoden tapahtumia. Muurla-päivä järjestettään perinteiseen tapaan elokuun lopussa. Muurlassa käynnistetään koko pitäjän laajuinen Vanhat valokuvat talteen -tallennusprojekti, jota varten kymmenkunta muurlalaista on koulutettu skannerin käyttöön. Tarkoituksena on saada muurlalaiset vanhat valokuvat digitaaliseen muotoon tietoineen, jotta ne säilyvät jälkipolville. Projektin vetäjä Alpo Mäkinen tutkii vanhoja kuvia yhdessä Marjatta Halkilahden kanssa. Paikalla oli runsaasti muurlalaisia yhdistysaktiiveja.

ta_55.jpg 

 

Yhdistystapaamiseen ehti myös Aulikki Randelin, joka tuottaa tulevan kesän näytelmän ties kuinka monennen kerran. Näytelmän aihe on vielä pienoinen salaisuus, mutta varmaa on, että se liittyy Muurlaan ja siitä tulee HYVÄ! Sen verran Aulikki paljasti, että näytelmä liittyy erään erittäin tunnetun muurlalaisen elämään.

ta_58.jpg